Project

Aanvraag vooroverleg en omgevingsvergunning uitbouw zijgevel-en achtergevel

Het aanvragen van een vooroverleg, het aanvragen van een omgevingsvergunning en het maken van exterieur impressies voor het realiseren van een uitbouw aan de zij-en achtergevel van een woning in Hillegom.

Vanwege de omvang van de gewenste uitbouw was het niet geheel duidelijk of er een omgevingsvergunning kon worden verleend, daarom is er voorafgaand de aanvraag een vooroverleg opgestart. Voor het vooroverleg is de gewenste uitbouw op schetsniveau uitgewerkt en ingediend bij de gemeente, waarop een advies is uitgegeven. Op deze manier zijn er een hoop kosten bespaard.

Na het advies van de gemeente is het vooroverleg verder uitgewerkt tot aanvraag omgevingsvergunning. Ook hier was niet geheel duidelijk wat het eindresultaat moest worden. Nadat de opdrachtgevers globaal hadden aangegeven wat de wensen zijn, mede met behulp van referentiebeelden, heeft BTA-Bollenstreek meerdere exterieur impressies gemaakt. Vervolgens is er uit één van de impressies een keuze gemaakt. Met de impressies is een zo optimaal mogelijk resultaat behaald!